Yukon's Gold Chesapeake Bay Retriever

woensdag 18 september 2018
 
Een dag met een lach en een hele dikke traan!
 
Onze lieve Joep was zondag begonnen met nestelen, en dat kan ze heel goed. Hijgen, puffen en met knuffels sjouwen. Toen er dinsdag nog niks geboren was, werden we een beetje ongerust, naar de dierenarts voor een echo, en alles was nog goed. Goede hartjes en nog geen reden voor paniek, een hond kan wat langere aanloop hebben, en Joep heeft die eigenlijk ook altijd. Bij haar eerdere nesten liet ze ons ook iedere keer lang wachten. Dus rustig naar bed, Klaas naast Joep, je weet maar nooit. Maar de volgende ochtend werd Joep steeds rustiger, nu vertrouwden we het echt niet meer! Dus naar de dierenarts voor een keizersnee, want ze verloor  nu ook een beetje groen vruchtwater...
Bij het opensnijden van Joep bleek dat ze een draaiing in haar baarmoeder had, dus er kon geen pup uit. En daarbij kwam ook nog een van de 2 hoorns (De baarmoeder bestaat uit 2 "zakken" en deze noem je hoorns) voor 95% dichtgegroeid was door litteken weefsel, dus die puppen konden er al helemaal niet uit. Aan die kant zaten 5 puppen, deze kwamen er nog met een hartslag uit, maar we kregen ze niet aan de praat. Een lange tijd bezig geweest met wrijven, mond op mond, druppel tegen de narcose, maar het mocht allemaal niet meer helpen. Waarschijnlijk waren ze al verzwakt doordat die kant van de baarmoeder niet goed was.
We hebben nu 3 mooie reutjes en Joep hersteld erg goed van de toch wel zware operatie. Daar zijn we heel erg blij mee. Maar een dikke traan is er zeker ook gelaten....

 
Afbeelding invoegen

  Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen

  Afbeelding invoegen

12 september 2018:
 
Joep moet nog 6 dagen, maar is nog kipfit! Ze gaan gezellig mee wandelen en vind het nog steeds erg leuk om bv een dummie te apporteren. Haar buik wordt dikker en dikker, maar ze heeft er absoluut nog geen last van.
 
 Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

 

 
2018
 
17 juli 2018:
 
Mooier kon het niet, precies tijdens onze vakantie in Duitsland moest Joep door naar de reu. Dus dat werd voor Joep gezellig een weekje met het gezin mee op vakantie. Op 17 juli is Klaas naar Beieren afgereisd, ( wij zaten daar 5 uur vandaan) en diezelfde avond is Joep gedekt.
Nu nog een kleine 2 weken wachten en dan kunnen we een scan gaan maken. We zijn heel benieuwd. Maar Joep gedraagd zich hartstikke zwanger: lekker luieren en het liefst de hele dag eten, eten eten en nog eens eten....

  Afbeelding invoegen
 
 
 
 
7juli 2018:
Joep is loops, we verwachten over een week naar Duitsland te vertrekken voor een dekking met Seanland Faron. Mooie reu met veel enthousiasme en heeft veel passie met werken. Qua lijnen past hij ook goed bij Joep. We zijn ook nog nooit in Beieren geweest, dus redenen genoeg om daar heen te gaan (:
 

 Afbeelding invoegenSeanland Faron
2017
 
 10 augustus. Onze lieve Joep is moeder geworden van 11 gezonde pups, 7 reutjes en 4 teefjes.
Moeder en kinders maken het goed.
 
 
 
29 juni,de dag van de scan.....
Weer mooi nieuws, Joep is drachtig bevonden!!!!
Als alles goed mag gaan worden de puppen rond 12 augustus geboren....
 
 
 
Chessendag 8 april 2017:

Wat een topdag!!
Wat een resultaten!!
 
 
Joep en Sissal hebben beiden de exterieur keuring gewonnen.
Joep in de oudere klasse en Sissal bij de jonge honden. 
 
Bij de werkproeven deed Joep mee in de gevorderde klasse en zij werd tweede.
Sissal deed bij de werkproeven mee in de jonge honden klasse en werd hier eerste. Wat een kanjers!!
 
 

i

 

 
 

 
 
 
 


 

 

 
 
Op 8 april is weer de jaarlijkse Chessendag, een super gezellig evenement met alleen maar chessen. De dag zit vol met trainingen, proeven en een exterieur show. Kortom een hele leuke dag om naar het ras te komen kijken of met je hond mee te doen.
Dit jaar zijn wij ook weer van de partij, Joep doet mee aan de wedstrijd voor de gevorderden en waarschijnlijk doet Sissal in de jongste categorie mee.
En beiden doen ze mee aan de exterieur beoordeling. Het is altijd leuk om van een kenner te horen wat voor raskenmerken je hond heeft. 
 
  Sissal                                                                                    Joep

 

 

 2016
 
 
 
 
woensdag 25 mei.
 
Hoera!! 
Joep moeder geworden van vijf mooie en gezonde puppy`s. het zijn twee reutjes en drie teefjes.
 
Vrijdag 15 april is Joep gescand en drachtig bevonden, wat een mooi nieuws, we kijken erg uit naar eind mei, haar eerste nestje!
 
Zaterdag 16 april was er de jaarlijkse clubdag in Bornerbroek. Hele mooie dag, met veel mooie honden en mooie mensen echt een genot om er bij te zijn. Omdat Joep gedekt is, deed ze niet mee met de wedstrijd, maar wel met de show.
En hoe mooi kan het zijn!! Joep gekozen tot mooiste teef!!!
De scurry heeft ze ook nog gedaan, wel alle drie de apporten gehaald, ook nog vlotjes maar hele goede concurrentie!
 
 
Hoera!! Joep is loops geworden op 10 maart, en in goede gezondheid. Dus we kunnen stappen gaan ondernemen om te kijken wanneer we naar de reu (Bertie) in Ierland kunnen.
Bij ons op de boerderij is het op het moment hectisch druk, de koeien zijn naar een nieuwe stal verhuisd en 21 maart zijn we met een melkrobot gaan melken, dit vraagt in het begin heel veel extra tijd en sturing bij de koeien, (ze snappen er niks van)
Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we nu onmogelijk naar Ierland kunnen en helaas konden vrienden van ons ook niet...
Even leek het erop dat het hele feest niet door zou gaan, totdat bleek dat er ook goede klinieken zijn voor inseminatie, ook bleek dat Bertie uitstekende kwaliteit sperma heeft, dit bij elkaar en het goede vertrouwen in een kliniek, heeft ons doen besluiten om toch voor inseminatie te gaan. Ook heel spannend!! Joep is geïnsemineerd en nu is het afwachten, over een maandje weten we meer...
 
 
2015

 
14 augustus  2015 een weekendje naar het mooie sprookjesachtige Luxemburg, ook Joep mocht mee. Super gezinshond, waar de kinderen zijn is Joep ook en ze doet alles gezellig met ze mee.
 
 
 

 


 
 
 
 
 

 


  
 
 
 
 
Op 18 april 2015, zijn we naar de Chessendag in Lochem geweest, onwijs mooi weer, wel een fris windje, maar het zonnetje was volop aanwezig. Joep niet helemaal in haar hum, omdat ze schijnzwanger is geworden, na het (mislukte) dekken. Maar ze deed mee in de gevorderde klasse, helaas wist ze 1 aport tijdens de ochtendproeven niet te vinden, daardoor mocht ze niet meedoen met de middagproeven, en kwam dus ook niet in aanmerking voor de prijzen.
 
Tijdens de middag was er nog een proef: genaamd de Scurry, hierbij moet je zo snel mogelijk 3 aporten binnen halen. Bij deze proef was Joep 2de geworden, dat was toch erg leuk.
 
We deden ook nog mee met de exterieur keuring, hier werd Joep verkozen tot de mooiste teef!!
 
   

 
 
 
Op 17 maart hebben we Joep bij de dierenarts laten scannen om te zien of ze drachtig was. Maar helaas, Joep is niet drachtig, de dierenarts kon wel zien dat ze drachtig geweest is, maar waarschijnlijk zijn de vruchtjes afgestorven. We wachten nu de volgende loopsheid af, dit zal naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van het jaar zijn. We zullen wel weer afreizen naar Ierland, omdat de kwaliteiten van Bertie heel hoog zijn. We hebben nog geen andere reu gevonden die zulke goede werkresultaten en diploma's heeft. Bovendien heeft hij ook een gouden karakter, erg vriendelijk en sociaal, naar mensen en naar andere honden.

 

2015: Op 5 februari zijn Klaas en Chiel met Joep naar Ierland gereden. Waar ze op 8 februari gedekt is door Riverrun Away In A Hack (Bertie). De omgeving was erg mooi en leende zich goed om te trainen met Joep.

   Old Sam's Roxette. (Joep)   Riverrun Away In A Hack. (Bertie)

   Joep
 

 

  

 
 
 

 

  Joep aan het trainen

 

 

 

2014:

Op zondag 28 december 2014 was er in de zuidelijke helft van Nederland sneeuw gevallen, we hebben een heerlijke wandeling gemaakt in de bossen in de buurt van Maarn. De sneeuw en het mooie weer hebben bijgedragen aan een paar mooie foto's.


 

 

 
 

 

 2013:

Op 15 dec bij de Winner in Amsterdam, is Joep Winster 2013 geworden, en mede door dit behaalde resultaat is ze Nederlands Kampioen geworden.
 
 
 
 
 
 
 
2012:

 In 2012 zijn we met Joep bij een aantal show's geweest, en daar deed ze het erg goed. Alle keren beloont met een U (uitmuntend). Bij de Winner werd ze Jeugdwinster en door alle resultaten dat ze het hele jaar behaald heeft is ze ook Nederlands Jeugdkampioen geworden.